Service & Supportavtal

Säkra kvalitet och driftsäkerhet

När du tecknar ett trygghetsavtal från Nordic Alarm kan du vara säker på att anläggningen alltid är i topptrim. Det är alltför vanligt att exempelvis en larmsektion kopplas ur istället för att åtgärdas när fel uppstår. Det betyder att anläggningen kan larmas på utan problem, men samtidigt har en allvarlig brist i säkerheten uppstått. En brist som kan leda till stora kostnader med driftstopp och produktionsbortfall.

Sedan början av 1990-talet har vi skött service och underhåll på ett flertal av våra kunders anläggningar. Flera av våra säkerhetssystem används inom polisen, försvaret, Kriminalvården och banker som t ex Riksbanken. Dessa anläggningar klassas som högsäkerhetssystem och ställer mycket höga krav på kvalitet och driftsäkerhet.

För banker, godkända anläggningar och brandlarmsinstallationer är serviceavtal eller årlig genomgång av systemet ett krav från försäkringsbolagen. Det borde det vara för alla verksamheter.

Minimera oönskade larm

Tillgång till support och regelbundet underhåll av säkerhetsanläggningen är avgörande för anläggningens kvalitet och driftsäkerhet över tiden. Många gånger kopplas larmsektioner ut för att systemet ska kunna aktiveras, men det innebär samtidigt att systemet inte fungerar som det ska. En anläggning som inte fungerar friktionsfritt kan dessutom orsaka oönskade larm med tillkommande ryckkostnader.

Ett trygghetsavtal från Nordic Alarm innebär inte bara att du får en väl fungerande säkerhetsanläggning som du kan lita på. Med avtalet får du också:

  • Provningsprotokoll
  • Utbildning
  • Uppföljning
  • Rådgivning

Våra tekniker är kunniga och vet hur säkerhetsprodukterna fungerar. De hjälper er gärna med tips och råd så att ni kan få mesta möjliga nytta av systemet. Alla serviceuppdrag lagras i vårt affärssystem, vilket gör att vi snabbt kan skaffa oss en samlad överblick av en anläggning.

Nordic Alarm är godkänd och larmklassad anläggningsfirma hos SBSC (Svensk brand- och säkerhetscertifiering AB) samt medlemmar i branschorganisationen Swelarm.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer kring våra Serviceavtal.